woensdag 14 december 2011

4e online gametoernooi Bibliotheek OosterscheldeOp woensdagmiddag 28 december 2011 organiseert Bibliotheek Oosterschelde voor de vierde keer het online Gametoernooi (FIFA via Wii online) tussen vier bibliotheken, te weten de vestigingen ’s-Gravenpolder, Kapelle, Heinkenszand en Sint Annaland. Iedere bibliotheek zal worden vertegenwoordigd door maximaal 16 scholieren, die voor deelname benaderd zijn via de zogenaamde Skoolzones van de genoemde bibliotheken. De uiteindelijke winnaar krijgt een leuke prijs. Voor de overige spelers zijn er troostprijzen. Jongeren die nog mee willen doen kunnen zich per mail inschrijven: h.ekkenbus@bibliotheekoosterschelde.nl. Bij de inschrijving naam en leeftijd vermelden. De bibliotheek zorgt voor wat te snoepen en drinken. Het evenement vindt plaats tussen 14.30 en ca. 16.00 uur.

Uit allerlei onderzoeken is gebleken dat gamen een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ze leren resultaatgericht te werken, ze verwerven strategisch inzicht, het bevordert multitasken en het is ook nog eens goed voor de oog-handcoƶrdinatie. Naast het funaspect is er dus duidelijk sprake van educatieve waarde van games.

Bibliotheek Oosterschelde vindt het belangrijk dat ze meegaan met ontwikkelingen in de maatschappij en dat ze hierbij aansluiten. In deze beeldgeoriƫnteerde maatschappij waarin we ondertussen leven, kunnen games gezien worden als een logische doorontwikkeling van de verschillende manieren waarop informatie verstrekt wordt en educatie vorm gegeven wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten